Γέροντα Εφραίμ, Καλού… κακού ας σε φυλακίσουμε

Γέροντα Εφραίμ, Καλού… κακού ας σε φυλακίσουμε
ΤΟΥ ΝΕΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΗ*

Τι και αν λέγεται κυρία Ειρήνη Καλού η ανακρίτρια. Καλό δεν είδαμε. Γιατί Καλού... κακού ζήτησε την προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ.
Καλού... κακού ζήτησε την προφυλάκισή του μην της ξεφύγει και γλιστρήσει το κελεπούρι της, ο Γέροντάς μας, που πιθανόν να είναι το σκαλοπάτι για άλλα δωμάτια… και άλλες αρμοδιότητες στον δικαστικό τομέα.
Καλού... κακού ας τον κλείσουμε μέσα, μιας και καταδέχθηκε και μας ήρθε από τη Ρωσία, αφού συναντήθηκε με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ, δύο «κοινούς εγκληματίες», γνωστούς του από τα παλιά και που είχε συνομιλία με τον καθένα για πάνω από τρεις ώρες. Είχαν να σχεδιάσουν την επόμενη «εγκληματική ενέργεια» κατά της Ελλάδος. Φερ΄ ειπείν μια βοήθεια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Καθώς πληροφορήθηκα, ο γέροντάς μας ζήτησε βοήθεια, μιας και οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να ζητήσουν από αυτούς. Άκουσα όμως και την πληροφορία ότι και να πάνε για συνάντηση με τον Πούτιν, αυτός πάντα έχει μια δουλειά και κωλύεται να συναντηθεί μαζί τους. Προφάσεις λέτε, ή βαριέται την υποκρισία; Όλως περιέργως, με τον γέροντα πάντα έχει χρόνο. Και να του το ζητούσε ο γέροντας; Και πάλι οι πάντα εξακριβωμένες πληροφορίες μου λένε ότι οι δύο εξαπατηθέντες, δύστυχοι, από τον γέροντα Εφραίμ, Πούτιν και Μεντβέντεφ ζήτησαν συνάντηση. Πονηρός ο Έλληνας. Κάτι του ΄ταξε του Πούτιν κανά φιλέτο, μπριζόλα, ποιος να ξέρει άραγε.
Καλού... κακού ας τον μπαγλαρώσουμε, γιατί μπορεί και να μας φύγει πάλι να πάει στον πρίγκιπα Κάρολο, άλλο γνωστό «εγκληματία», φίλο του Πάσαρη, ο οποίος έδωσε και δίνει λεφτά στη Μονή Βατοπαιδίου γι' αναστήλωση κτισμάτων της και που ενήργησε έστω και υπογείως για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Καλού... κακού ας τον χώσουμε στη στενή, μιας και τον ξεγελάσαμε και επέστρεψε, ενώ αν ήταν κανείς άλλος, όντως ένοχος, θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, κατά την προσφιλέστατη Αννίτα Πάνια, για χώρες μαγικές και ονειρεμένες. Για φανταστείτε, επέστρεψε, πήγε να δικαστεί και φοβούνται ότι θα την κάνει γι' αλλού. Πού να πάει, βρε; Αφού τη διεύθυνσή του την ξέρετε: Χαλκιδική, τρίτο πόδι, Άγιον Όρος, Βατοπαίδι, όπως μπαίνεις από την πύλη απέναντι πίσω από το καθολικό και ελαφρώς πλαγίως προς τα δεξιά, 3ος όροφος νομίζω. Τώρα αριθμό δωματίου δεν θυμάμαι. Ρωτήστε όμως, οι μοναχοί είναι πάντα ευγενικοί, θα σας τον αποκαλύψουν όπου και αν κρύβεται.
α. Σχιζοφρένεια, β. παραλογισμός, γ. συνδυασμός των ανωτέρω. Διαλέξτε, όλοι οι αριθμοί κερδίζουν.
Καλού... κακού δεν τον αμπαρώνουμε μη φύγει και δεν ωφεληθούν οι κρατούμενοι, που τόσο περιμένουν έναν, πραγματικά λέω εγώ, άγιο άνθρωπο, να ακούσουν καμιά κουβέντα της προκοπής για σωτηρία. Είναι από ενδιαφέρον προς τους κρατούμενους, βρε παιδιά, που ζητήθηκε η προφυλάκιση, μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Είπαμε, καλούς λογισμούς...
Καλού... κακού κατευθείαν στον Κορυδαλλό, να μας δώσει τα λεφτά που μας χρωστά ο άλλος ο γνωστός καλλιτέχνης ο «Αγωνία με λαχτάρα» (που μόνο αγωνία δεν έχει, κανονισμένα τα ΄χει) Β. Τ. Ένα μικρό ποσό είναι, μωρέ, 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος, να διοργανώνει συναυλίες, μουσικά σχήματα και να μην τον πειράζει κανείς. Ο Εφραίμ δεν είναι τραγουδιστής, δυστυχώς. Αχ γέροντά μου, ωραία φωνή έχεις, άλλαξε όμως το ρεπερτόριό σου. Να αρέσει Καλού κακού και στους δικάζοντές σε. Έτσι ίσως τη γλιτώσεις. Η μουσική πάντα ημερεύει τα έμψυχα όντα.
Καλού... κακού όμως σώπασαν και τα τηλεοπτικά κανάλια ενάμιση μήνα που βρισκόταν στη Ρωσία ο γέροντας. Τι να δείξουν, με τι μούτρα να πουν ότι τον δέκτηκε ο πανάθλιος, κατά μερικούς, πρώην πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε Πούτιν και το υποχείριό του Μεντβέντεφ! Πώς να πουν ότι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παναγιάς 4 εκατομμύρια άτομα, περιμένοντας μέχρι και 17 ώρες στο κρύο. Ούτε στην κηδεία του Στάλιν δεν είχε τόσο κόσμο... Που 'σαι αγαπημένη κ. Παπαρήγα, να δεις μεγαλεία.
Αλλά Καλού…κακού ας διαβάσει η αγαπητή κ. Καλού τι έπαθε ο εισαγγελέας ο οποίος κατηγόρησε τον Άγιο Νεκτάριο για ανηθικότητα και τον έσερνε σε δίκες. Δεν το εκφράζω ως απειλή ή ως εκφοβισμό, αλλά καλού κακού ας το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της. Ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά ας τερματίσω κάπου εδώ το άρθρο καλού κακού, μη μας βρει τίποτα κακό.
*Ορθοδοντικός

Δημοφιλείς αναρτήσεις