Επιστολή Αμαθούντος Νικολάου για τον Ηγούμενο Εφραίμ


amathountos-efraimΕπιστολή – παρέμβαση απέστειλε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, με αφορμή την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.
Η επιστολή  έχει ως εξής:
Με την παρέμβαση μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά θλίψη μας για τις αποφάσεις και ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης και Αστυνομίας κατά του σεβαστού Γέροντος και Καθηγουμένου της ιστορικής Μονής του Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ.
Η σύλληψη ενός ακτήμονος, πράου και ταπεινού μοναχού παραμονές της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων δήθεν «ως επικίνδυνου προσώπου που έχει ροπή προς το έγκλημα» όχι μόνο έκπληξη και απορία μας προκάλεσε αλλά και ιερή αγανάκτηση, έχοντας πλέον τη σίγουρη πεποίθηση ότι εν τω προσώπω του αγίου Καθηγουμένου πολεμάται ολόκληρη η Εκκλησία και ο Γέροντας ανυπεράσπιστος πληρώνει το τίμημα πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.
Χωρίς να θέλουμε να επέμβουμε στην ουσία της υπόθεσης και στο έργο της δικαιοσύνης παρακαλούμε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους άλλους αρμοδίους όπως επανεξετάσουν την αναγκαιότητα συνέχισης κατακράτησης του Γέροντος στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Γνωρίζοντας το σεβαστό Γέροντα για εικοσιπέντε περίπου χρόνια το μόνο που έχωμε να ομολογήσωμε χωρίς επιφύλαξη είναι ότι στο πρόσωπο του συναντήσαμε τον αληθινό μοναχό τον «μηδέν έχοντα εν τω κόσμω τούτω η μη τον Ιησούν μόνον» κατά τους λόγους των Αγίων Πατέρων.
Οι πνευματικοί πάντοτε λόγοι του αλλά και το άγιο παράδειγμα του είναι αυτά τα οποία μας εδίδασκαν από τα φοιτητικά μας χρόνια τη γνήσια μοναχική ζωή.
Στις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η Ελλάδα ας κοιτάξουμε τα πραγματικά προβλήματα και εγκλήματα τα οποία όχι μόνο μας εκθέτουν παγκόσμια αλλά και προσβάλλουν θεσμούς και αξίες που είναι τα μόνα στηρίγματα και η μόνη ελπίδα για τον τόπο και το έθνος μας.
Εύχομαι ο Θεός να φωτίζει τους κρατούντας και τους κρίνοντας ώστε να κρίνουν και να αποφασίζουν το σωστό και το δίκαιο και να πρυτανεύσει η δικαιοσύνη και η αλήθεια και να ελεήση ο Θεός το ταλαιπωρημένο έθνος μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις