ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ

(Καποιος ρωτησε την γεροντισσα Γαβριηλια)
Γεροντισσα μας λετε, ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι αυτος...Ακολουθησε τον. Αγαπησε τον. Δεξου τον στην ζωη σου. Αλλοι ομως ανθρωποι εχουν παρει απο τον ΧΡΙΣΤΟ οτι θελουν, οτι μπορουν να παρουν...και ουσιαστικα δεν θελουν να παρουν τιποτα. Αλλοι μιλουν για τυπολατρεια, η κατηγορουν τους παπαδες.

(Γ.ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ) Α! Δεν εχουν δικιο οσοι σκεφτονται ετσι! Ειναι μια υπεκφυγη. Θελουν να βρουν σφαλμα στον αλλο, ενω ουσιαστικα φταιει ο εαυτος τους. Γιατι υπαρχει η Αγια Γραφη, το Ευαγγελιο που σου μιλαει, και οσο το διαβαζεις, τοσο εμβαθυνεις και τοσο προχωρας και τοσο σου αποκαλυπτονται τα Μυστηρια του και τοσο γινεσαι ανθρωπος του θεου. Οι ανθρωποι που βρισκουν προφασεις και για την Εκκλησια και για τον κληρο, ειναι ανθρωποι που δεν θελουν να δουν οτι μεσα σ`αυτον τον κληρο υπαρχουν και Αγιοι και βλεπουν μονο τους μη αγιους. Μεσα στην Εκκλησια του Θεου, υπαρχει το πνευμα το Αγιο που την ωρα της Θειας Λειτουργειας ερχεται και μας φωτιζει. Κι αν καθισουμε εκει περα και μετα που θα φυγει ο κοσμος, με κλειστα ματια, σε μια γωνια, θα δουμε τον Θεο με τα ματια της ψυχης μας. Θα καταλαβουμε τι θα πει Αγγελοι... Θα καταλαβουμε τι θα πει Τειχισον ημας Αγιοις σου Αγγελοις, ινα τη παρεμβολη Αυτων φρουρουμενοι και οδηγουμενοι καταντησωμεν εις την ενοτητα της Πιστεως - να μην αμφισβητουμε ο ενας τον αλλον - και εις την επιγνωσιν της απροσιτου σου Δοξης... την απροσιτη Δοξα του Θεου δεν μπορουμε να την δουμε με αυτα τα γηινα ματια, αλλα μπορουμε να την δουμε αμα το αγιο Πνευμα γεμισει τον νου μας και την διανοια μας και ολο το ειναι μας, και τοτε μπορουμε να καταλαβουμε τι λεει η Αγια Γραφη... Αγαπησεις Κυριον τον Θεον σου, εξ ολης της ψυχης σου και εξ ολης της καρδιας σου και εξ ολης της διανοιας σου, το συμπαν δηλαδη. Ολο μας το ειναι τον Αγαπα. Και τοτε τι γινεται? Αυτοματως... Αγαπησεις τον πλησιον σου ως σεαυτον. Δεν μπορεις πια να ξεχωριζεις τον εαυτο σου απο τους αλλους. Πολλες φορες μου λενε, γιατι σχετιζεσαι με τοσες Θρησκειες? Με Ινδους, Εβραιους, Μουσουλμανους... Γιατι ο Θεος ειναι Αγαπη. Πως θα εισαι Χριστιανος αν δεν αγαπησεις και τους μη Χριστιανους. Αν αγαπησεις μονο τους Χριστιανους ε, και οι αμαρτωλοι το αυτο ποιουσιν!

Καθε τοσο ομως δημοσιευονται αρθρα κατα της Εκκλησιας στις εφημεριδες.

Γ.Γ. Γιατι σου κανει καταπληξη αυτο? Δυστηχως γι`αυτους , αυτοι βλεπουν μονο το κακο. Δεν βλεπουν τα καλα. Δεν γραφουν για ολους τους ανθρωπους της που εργαζονται σε τοσες Εκκλησιες, που Εξομολογουν, που κατευθυνουν ολοκληρα εργα Αγαπης...Αυτα δεν τα λενε, αλλα κοιταζουν που θα βρουν ενα σφαλμα για να το διατυμπανισουν και να το γενικευσουν, να πουνε οτι ολοι ειναι ετσι. Το βλεπουμε. Το ειδαμε και στον Φαρισαιο...Αυτος αρχισε με το σ'ευχαριστω Θεε μου που ειναι παρα πολυ ωραιο και που ολοι πρεπει να το λεμε απο το πρωι ως το βραδυ, αλλα υστερα, ξαφνικα γυριζει και λεει... που δεν ειμαι σαν κι αυτον εκει που ειναι ετσι κι ετσι κι ετσι. Αλλα ολοι αυτοι που κατακρινουν , καλα θα ηταν να κοιτουσαν τον εαυτο τους πρωτα. Κι αν τον κοιταζαν καλα καλα κι ανακαλυπταν το μεσα τους , τοτε θα εβλεπαν οτι μπορει και να εχουν εκατονταδες φορες περισσοτερα απ'ολα αυτα που κατακρινουν στους αλλους. Αλλα, αυτο ειναι το κακο. Οι ανθρωποι ειναι παντα ετοιμη για την κατακριση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις