Αγαπάτε Αλλήλους


Στις σημερινές δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας και η απογοήτευση, η απόγνωση είναι έκδηλη στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας, είναι μία ευκαιρία να δοκιμαστούμε ψυχικά σαν χριστιανοί και να συλλογιστούμε τους γύρω μας που περνάνε δύσκολες καθημερινές στιγμές.
Τα διδάγματα της Θρησκείας μας και τα λόγια Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού είναι πιο πολύ επίκαιρα τώρα και ο κάθε συνάνθρωπος μας τα αναζητάει μέσα από τις προσευχές του, που λέει σιωπηλά και υψώνει το βλέμμα του στον ουρανό προσπαθώντας μέσα από τα μάτια της πίστης του να δει το Θεό. Είναι εποχή δοκιμασίας της ανθρώπινης ψυχής αλλά και ευκαιρία να δείξουμε τα αισθήματα αγάπης και κατανόησης στους συνανθρώπους μας, να αποδείξουμε στον εαυτό μας μέσα από τη γενναιοδωρία μας και την αγάπη μας στον συνάνθρωπό μας ότι είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε. Στο παιδί που χρειάζεται ένα ρούχο, στον ηλικιωμένο που είναι μόνος του, στον γονιό που δυσκολεύεται να μεγαλώσει το παιδί του.
Τα λόγια Του «Αυτή είναι η εντολή μου, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς σας ηγάπησα. Μεγαλυτέραν ταύτης αγάπης δεν έχει ουδείς, του να βάλει τις την ψυχήν αυτού υπέρ των φίλων αυτού. Σεις είσθε φίλοι μου, εάν κάμνητε όσα εγώ σας παραγγέλλω».
Αυτή είναι η εντολή Του, αγαπητοί μου συνάνθρωποι.
Κατά Ιωάννη 15/ιε/12-17

Δημοφιλείς αναρτήσεις