Κατηγορείται ένας άνθρωπος


Κατηγορείται ένας άνθρωπος. Τρέχουν άρον άρον να τον φυλακίσουν. Ο λόγος:  να μην διαπράξει άλλα εγκλήματα. Κρίνεται άκρως επικίνδυνος. Φρουρείται ωσάν να οπλοφορεί ή η σπείρα του να σχεδιάζει την απαγωγή του. Κατηγορείται ένας άνθρωπος. Σπιλώνεται το όνομά του, κυκλοφορεί ειρωνικά, χλευαστικά και σκωπτικά μέσα στα στόματα δημοσιογράφων εξαρτωμένων, πολιτικών καιροσκοπούντων, δικαστικών «ορθοτομούντων» και πολιτών παρακολουθούντων.

Κατηγορείται ένας άνθρωπος. Χωρίς αποδείξεις. Χωρίς στοιχεία, μόνο υποψία. Χωρίς αιδώ και σεβασμό. Μανιωδώς και πολυτρόπως. Κατηγορείται ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος κληρικός, ούτε Τεράνθρωπος ούτε Κτηνοειδές. Ο άνθρωπος που τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα για τους ανθρώπους που του εμπιστεύτηκε η πρόνοια του Θεού. Ο άνθρωπος που εργάζεται πυρετωδώς για τη χάρη του Χριστού και την αγάπη της Παναγίας.

Κατηγορείται ο Ηγούμενος Εφραίμ!!! Πού έγκειται το σκάνδαλο;  Πού στηρίζεται η κατηγορία; Πού αποσκοπεί η προφυλάκισή του; Απαντήστε ευθέως. Όχι με τις γνωστές χιλιοειπωμένες απαντήσεις;  Γιατί φοβάστε την ειλικρίνεια;  Γιατί κρύβεστε πίσω από αποφάσεις;  Γιατί δεν ομολογείτε την καλά ενορχηστρωμένη πολιτική σας;

Ο άνθρωπος και γέροντας Εφραίμ λάμπει μαρτυρούμενος. Μπορεί στα πλείστα όσα των καναλιών και των μέσων να διασύρεται φτηνά και ευτελώς το καλό του όνομα, μπορεί να χλευάζεται ξεδιάντροπα από πολλούς πολίτες και «ειδήμονες» της κριτικής.
Μπορεί να φαντάζει σε πολλούς ως πρόσωπο ύποπτο και μιαρό. Ωστόσο, είναι αλήθεια. Η ιστορία το βοά ελέγχτηκα. Το κρίμα αυτών που σκανδάλισαν και ενέπαιξαν άνθρωπο καθαρό, αθώο και άγιο υπήρξε αμείλικτο!!

Ο γ. Εφραίμ λάμπει μαρτυρούμενος. Όσοι τα βάζουν με αθώους ανθρώπους του Θεού εκτίθενται σε εξαιρετικά μεγάλο πνευματικό κίνδυνο. Η Δικαιοσύνη αδιαμφισβήτητα οφείλει να εφαρμόζεται. Η Δικαιοσύνη θεμελιώνει την κοινωνική μας υπόσταση και συνοχή. Είναι φρικτό όμως να λειτουργεί εις βάρος της ιδιότητάς της. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει και η πνευματική Δικαιοσύνη, η οποία καθορίζει και κρίνει την αιώνιά μας πορεία. Πρόκειται για Δικαιοσύνη, η οποία δεν έχει ανάγκη από εφέτες και νομικούς συμβούλους, ούτε από προσφυγές και γνωματεύσεις. Είναι Άλλου είδους και άλλης πρακτικής.

Ο γ. Εφραίμ σήμερα μαρτυρεί. Για κάποιους απλά υπόκειται στα πεπραγμένα του. Ο γ. Εφραίμ επιμένει να μαρτυρεί. Και λάμπει. Κι ας κάποιοι ψάχνουν μέσα στα χαρτιά και τις συνειδήσεις τους ακόμα την αλήθεια.

Γεώργιος Κυπριανού

Δημοφιλείς αναρτήσεις